ROZHODNUTÍ O PŘIJETÍ KE VZDĚLÁVÁNÍ:

Přijetí

ZÁKLADNÍ KRITÉRIA

  • Zákonná povinnost

Přednostně jsou k předškolnímu vzdělávání do MŠ přijímány děti (žadatelé) s trvalým bydlištěm v příslušném školském obvodu v posledním roce před zahájením povinné školní docházky, jejichž předškolní vzdělávání je od 1. 9. kalendářního roku podle školského zákona povinné.

  • Trvalé bydliště žadatele (dítěte) a alespoň 1 ze zákonných zástupců

Přednostně budou přijímáni uchazeči s trvalým bydlištěm na území příslušného školského obvodu, což je území města Říčany a jeho osadních částí – Strašín, Pacov, Jažlovice, Kuří, Voděrádky.

  • Věk
    Zpravidla jsou přijímány děti od tří let věku žadatele (vzhledem k tomu, že se dítě přijímá k prvnímu dni nového školního roku), musí dosáhnout požadovaného věku k poslednímu dni, který předchází zahájení nového školního roku).
  • Doložení o řádném očkování dítěte

Podle § 50, zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, ve znění pozdějších předpisů, musí být dítě očkováno. Řádné očkování dítěte doloží zákonný zástupce potvrzením lékaře v žádosti o přijetí nebo doloží doklad od lékaře o tom, že je dítě proti nákaze imunní, nebo se nemůže očkování podrobit pro kontraindikaci. Z této povinnosti je vyjmuto dítě, pro které je předškolní vzdělávání od 1. 9. povinné.

  • Budou-li přijetím k předškolnímu vzdělávání uspokojeny všechny tříleté a starší děti ze spádové oblasti, mohou být v případě volných míst přijímány i děti mladší tří let (ne však mladší dvou let), které jsou zdravotně způsobilé, mentálně a sociálně zralé pro nástup do předškolního zařízení a děti, které nepatří do příslušného školského obvodu.